Vraag een demo aan van de legal voting tool Neem contact op

Complete congresapp & User Paced Voting

ChristenUnie

Legal Voting is meer dan alleen digitaal stemmen en bezoekersregistratie. Wanneer je er voor kiest om meerdere modules toe te voegen, wordt een 'simpele' stem app omgetoverd tot een complete congresapp.

De ChristenUnie is al jaren een vaste gebruiker van Legal Voting tijdens de partijdagen. Legal Voting wordt niet alleen ingezet om te kunnen stemmen, maar de leden kunnen via de tool ook met elkaar chatten en het programma van de dag inzien. In Legal Voting kunnen meerdere tabbladen worden geactiveerd om meer informatie richting de leden te krijgen in één overzichtelijke web based app. 

In het jaar voorafgaand aan de Tweede Kamer Verkiezingen van 2021 zijn alle partijdagen zelfs volledig online gehouden. Op precies dezelfde wijze als altijd kon, Legal Voting worden ingezet. Tijdens het vaststellen van het partijprogramma konden de leden tientallen moties op het scherm voorbij zien komen en direct live meestemmen. De uitslag is meteen zichtbaar en bindend. Hierdoor is aan het einde van de vergadering het partijprogramma vastgesteld. 

Naast de live stemmingen, heeft de ChristenUnie ook gebruik gemaakt van de User Paced Voting module. Met deze module krijgen leden de mogelijkheid om op elk gewenst moment te stemmen over de verschillende onderwerpen. Zo kunnen voor de aanvang van het congres al stemmen worden uitgebracht, en wanneer je niet aanwezig kunt zijn op de dag zelf, toch kunt stemmen als lid.Meer informatie over:

Leden inchecken met QR code - bekijk hier hoe we dat doen bij de SGP

Complete congres app - bekijk hier hoe dat werkt voor de ChristenUnie

Efficient stemmen met Blokstemmingen - Bekijk hier hoe GroenLinks dit aanpakt