Vraag een demo aan van de legal voting tool Neem contact op

Maak kennis met Legal Voting

De ideale software om op een transparante, efficiënt en veilige manier je officiële stemmingen te verzorgen. Neem contact op

SECURE LOGIN VOOR STEMGERECHTIGDEN

Een stemming waarbij Legal Voting gebruikt wordt begint altijd met het inloggen in de software. Iedere stemgerechtigde ontvangt een e-mail met hierin een unieke inlogcode. Deze code wordt voor iedere vergadering uniek gegenereerd. Per code kan er één keer gestemd worden per motie of amandement.

USER PACED VOTING

Onze software is zowel ‘live’ in te zetten als gedurende een langere periode. Met onze user paced voting module kunnen leden, in hun eigen tempo en op een door hen gekozen moment, op een veilige manier hun stem uitbrengen of kieslijst samenstellen.

STEMGEWICHT

Legal Voting maakt het mogelijk om iedere stemgerechtigde een ander stemgewicht toe te kennen. Wij zorgen dat het juiste gewicht wordt gekoppeld aan het persoonlijke account waarmee digitaal gestemd wordt.

MACHTIGINGEN

Zijn stemgerechtigden verhinderd? Dan kunnen ze andere leden binnen de vergadering machtigen om namens hen te stemmen. Dit kan in onze autorisatie module, waarin leden zelf hun machtigingen beheren, of door een e-mail te sturen naar de organisatie waarna wij deze verwerken.

BLOKSTEMMINGEN

In één keer meerdere stemmingen voorleggen aan kiesgerechtigden? Gebruik blokstemmingen! Kiesgerechtigden kunnen het hele blok in één keer accorderen of verwerpen, of per amendement of motie aangeven of ze het wel of niet eens zijn. Bekijk voorbeelden

UNIEKE STEMMODULES

Naast de meest gangbare stemmethodes kennen we een aantal alternatieve manieren om een stem uit te brengen;

Instant run-off voting
Bij instant run-off voting zet een kiezer alle kandidaten in een volgorde. In meerdere telrondes komt het systeem tot één of meerdere meerderheidskandidaten.

Single transferable vote
Bij een single transferable vote kan een kiezer aangeven wat er met zijn of haar stem gebeurt als de eerste kandidaat niet gekozen wordt.

Borda count
De borda count is een manier van rangschikken waarbij er punten worden toegekend aan een optie op basis van de positie op de ranglijst en de grootte van deze ranglijst.

VERZENDEN STEMPASSEN

Voorafgaand aan de vergadering ontvangen alle deelnemers een e-mail met daarin een eigen token. Door het gebruik van deze unieke token garanderen we dat alleen stemgerechtigde deelnemers tijdens de vergadering mee kunnen stemmen. De stempassen met daarin de codes kunnen verzonden worden door ons, of door de organisatie zelf.

DRAAGVLAK MET CONSENSIQ

Het ConsensIQ systeem is een unieke manier van stemmen, waarbij het creëren van draagvlak centraal staat. In meerdere rondes kunnen deelnemers punten verdelen over verschillende opties. Opties die weinig punten krijgen vallen af, waarna deelnemers die hier punten op hadden ingezet hun punten terugkrijgen en over andere opties mogen verdelen.

EXTRA SERVICES

Registratie

Laat leden zich direct registreren voor de bijeenkomst.

optimale flow

Ons team van event-experts werkt al meer dan 10 jaar aan engaging events. Laat ze meedenken over de opzet van jouw bijeenkomst.

Live support

Als je gebruik maakt van Legal Voting software leveren wij alle support die je nodig hebt. Dat doen we vooraf, tijdens en na je vergadering. Wel zo handig.

Branded Design

Uiteraard kunnen we de online stempagina helemaal designen in jouw huisstijl!

Livestreams

Online of hybride? We ondersteunen je graag bij het opzetten van een professionele uitzending mét minimale vertraging!

Andere wensen?

Mis je iets in de software of de mogelijkheden? Ga met ons het gesprek aan hoe we ook jouw stemming optimaal kunnen ondersteunen.

Meer weten over Legal Voting

Met meer dan tien jaar ervaring ondersteunen we politieke partijen, grote bedrijven, verenigingen en alle andere coöperaties met het zorgvuldig en transparant organiseren van hun stemmingen. Neem contact met ons op om te kijken of we ook jou kunnen helpen! Contact